Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

Om oss

 

Vi heter Elisabeth och Jack och har tidigare haft weimaraner, taxar och pointrar. År 2007 bestämde vi oss för att skaffa en Drentsche Patrijshond från Jacks hemland. Vi hade hört mycket gott om hur mångsidiga och sociala dessa hundar är. I början av 2008 åkte vi till Nederländerna och kom tillbaka med en liten valp, vår första drent Ilse. Vi blev inte besvikna!

Vi lever aktiva liv med mycket jakt, vandringar i fjäll och skog, skidåkning, fiske och andra utomhusaktiviteter. Därför passar Drenten oss perfekt. Den är glad och nyfiken, tycker om att lära sig nya saker, orkar mycket och är med på (nästan) allt.

Idag bor vi på heltid i natursköna Funäsdalen där det finns gott om träningsmöjligheter och fin jakt på tjäder, orre, järpe och ripa.

Vi reser mycket, både inom Sverige och i Europa. Rätt miljötränad är Drenten fantastiskt anpassningsbar och är lika trevlig att ha med sig i staden, på restaurangen eller i båten, som den är på fjället eller i skogen.

Vi blev så förtjusta i Drentsche Patrijshond att vi beslutade oss för att föda upp rasen. Sedan 2012 har vi haft 11 kullar och den 12:e är på gång. För kommande kullar, se fliken "valpar".