Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Dragpremiär!

2011-12-17

Äntligen är några av spåren preparerade. Vi tog oss till Ramundberget för att åka 12 kilometersspåret till Klinken och tillbaka. Det är lagom plant och passar därför som premiärspår. Ilse ÄLSKAR nämligen drag och blir till en början spattig av glädje när hon förstår att det är dags igen efter ett långt halvår av väntan.

Till en början går det verkligen undan, Ilse får springa och dra och matte behöver knappt röra sig. Det är härligt att se vilken lust Ilse känner inför det här, drenten har historiskt sett använts som draghund i Nederländerna och det märks på våra moderna drentar idag.

Efter ungefär en halvtimme lugnar Ilse ned sig och vi faller in i en behaglig takt där både matte och hund får ta i. Tolv kilometer senare är vi redo för en härlig säsong av vintersport och längtar redan upp på fjället. Ska försöka oss på en fjälltur så snart väder och snödjup tillåter. På nyårsafton planerar vi att skida till Helags fjällsstation och fira nyår där, bara det inte blir snöstorm som sist. Då blir det bandvagnen upp i stället. Vi håller tummarna att vädret blir fint!

Antal kommentarer: 1

2011-12-22 02:23:32 - Lotta & Levis

Åhh, vad härligt det ser ut. Blir så avundsjuk, här i söder är det regn...
God Jul & Gott Nytt År:S
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)