Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Stor Drentträff i Sälen (för fjärde året i rad)

2016-07-28

För fjärde året i rad anordnades den stora drentträffen i Sälen med träningar, prov, middagar, tävlingar, föreläsningar och massa annat skoj. Hela tjugofem drentar deltog och nästan tio hundar av andra raser. Träningsutbudet var varierat med flera olika kurser varje dag. Det fanns verkligen något för alla. Här ovan syns träning i vardagslydnad för duktiga Karin Gustavsson. Corinne får öva på att sitta kvar.

Viggo (Renslingas Barry) var också med på samma kurs. Här tränas av och påknapp, det vill säga leka och sedan sluta när matte säger till.

Mycket nyttigt kunde övas från grunden. Som till exempel inkallning av fina Renslingans Celeste.

Den sista dagen erbjöds träning i simning och vattenvana med Johanna Jongstra från Danmark som instruktör. Renslingans Arko, som fått aversion mot vatten i unga år efter att ha blivit biten av jordgetingar när han gick i vattnet, lotsades lugnt och säkert in i vattet av Johanna och husse Krister.

Snart simmade han som om han inte gjort annat  - och ni må tro att ha var stolt! Det var knappt han ville komma upp ur vattnet igen.

Corinne slängde sig i vattnet med samma (lite överdrivna) passion som vanligt.

När Merel skickades ut på apport dök plötsligt en vigg upp ur vattnet framför henne. Väldigt intressant en stund ...

... men snart styrde hon mot dummien i vassen igen och simmade raka vägen tillbaka mot strand. Bra träning med störningar, liksom fantastiskt väder och trevligt sällskap. Kan inte bli bättre. En otroligt bra vecka allt som allt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)