Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Utställningsäventyr i Helsingfors!

 

2015-12-07

Vårt främsta intresse är inte utställning - det vi älskar mest är jakten och att jobba med våra hundar - men alla delar är viktiga. För att en hund ska kunna utföra sitt arbete är det exteriöra avgörande. Har den rätt fysiska förutsättningar för att bli duktig? Kommer den att hålla och orka ansträngningarna? Därför värdesätter vi att visa våra hundar och meritera dem på utställning. Hur ska man annars ha ett objektivt bevis på att de är rätt hundar att använda i avel till framtida arbetande hundar? Standarden är skriven utifrån rasens funktion, inte för att den ska vara "vacker". Självklart värnar vi alltså om "hela" hunden: funktion, exteriör, mentalitet och hälsa.

Nu senast reste vi till Helsingfors och deltog på de finska vinnarutställningarna. Alltid lika trevligt att besöka Finland, men särskilt roligt när ens hundar röner framgång som bevis på att de har det man önskar: exteriört korrekta, ostressande och följsamma hundar som på ett utmärkt sätt lever upp till rasens standard.

Första dagen var det Helsinki Winner Show. BIR blev Merels härliga kullbror Rudy (Makker fan't Suydevelt) och Merel blev BIM. Båda så klart Helsinki Winner-15.

Här gör Merel sin runda dag ett!

Dag två var det dags för Finsk Vinnare-15 och det blev favorit i repris med Rudy som BIR och Merel som BIM (totalt 5 i rasen).

Roligast är så klart att få kompetenta omdömen på sina hundar, samt att träffa andra ägare av rasen från olika länder.

Liksom att introducera nya unga lovande hundar - ungdomen har alltid en särskild charm! Corinne gjorde inte debut, men dock i dessa större sammanhang. På lördagen fick hon vara med på Helsinki Puppy Show och det gjorde hon med samma lugn och utstrålning som det mesta som hon är med på.

Vilket ledde till att matte och husse fick lite av en chock när hon tilldelades första pris i gruppfinalen, över 11 andra grupp-7 raser som var med. Sådant hör inte till det normala för vår lite ovanligare ras, men roligt när man uppmärksammar den och som domaren sa "ser ovanligt stora potential"!

Antal kommentarer: 1

2015-12-10 21:55:36

Gratulerer så mye (heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)