Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Sommarens händelser

2017-08-21

Det är svårt att sammanfatta allt som hänt när det blir långt mellan inläggen, men vi gör ändå ett försök. Drentklubben höll jubileumsträff i Sälen i juli och inledde med första officiella drentutställningen i Sverige någonsin. Ett fint tillfälle för oss på Renslingan att få en utvärdering av vår avel från den mycket raskunnige nederländska exteriördomaren Wim Wellens. Merels avelsgrupp (C-kullen, nu drygt 2 år) fick topp-omdöme och blev Bästa avelsgrupp med HP.

Samma sak för uppfödargruppen (C- och D-kullen). Fint omdöme och Bästa uppfödargrupp med HP från en domare som verkligen kan vår ras.

Veckan i Sälen var fylld av aktiviteter. Bäst för oss var att få träffa våra utflugna valpar med hussar och mattar. D-kullvalparna hade hunnit bli hela 9 månader - och vilka härliga och duktiga unga hundar de är. Här syns Donna ladda inför vattenapport tillsammans med matte Jeanette.

Brorsan Denzell var lika het på apporten som sin syster.

För att inte tala om syster Dinie. Ingen badkruka där inte!

Efter Sälen bar det av till Norge för ordinarie viltspårsprov med Oslo taxklubb. Det var mest för skojs skull vi hade anmält Corinne, men hon överraskade oss och alla andra med en fantastisk insats på ett ovanligt svårt spår under tuffa förhållanden. Kanske är det just utmaningar som är hennes grej? Med högsta betyg på allt och HP blev hon Bästa Hund på hela provet och därmed även Norsk Viltspårschampion. Vi åkte hem smått chockade och väldigt stolta!

Belle har inlett sin träning på fågel och visat både stor jaktlust och fina ståndanlag. Vi varvar lydnadsträning och kontaktövningar med fågelkontakt. 

Vi har också ställt ut Belle några gånger, mest för att hon ska vänja sig, men extra kul är att hon får så överväldigande fina omdömen. Här syns hon på SKF:s utställning i Askersund. Där blev hon BIS valp.

Nu är fjällträningen i full gång och i helgen fick vi besök av andra drentar som kom för att träna. Här syns tre systrar ur C-kullen - Chandra, Corinne och Caprice (Silva). På fjäll har de mycket gemensamt: fart, fläkt och ett fint nyttjande av vind.

Även Belle har börjat träna så smått på fjäll - och oj vad hon tar för sig. Det blir inga långa släpp, men hon har ändå haft sin första kontakt med ripa, och genast ser man att hon förstår vad det hela går ut på.

Till ripjaktspremiären blir det Corinne som får ge sig ut på kalfjället tillsammans med matte. Därefter ännu en vecka av skogsfågeljakt och då även för de äldre. Det blir en härlig tid framöver. Vi längtar!

Antal kommentarer: 1

2017-08-23 12:35:48 - Nina Haug, inagjelsneshaug@gmail.com

Flotte bilder fra en innholdsrik og success fylt sommer! Hyggelig å møtes igjen!
Gratulerer med fine resultater

Nina(inlove)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)