Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Vårfjällprov i Klimpfjäll

2017-05-01

Den här helgen reste vi 600 km norrut från Funäsdalen för att delta på bretonklubbens vårfjällprov i Klimpfjäll. Även om det bara var Corinne och Merel som skulle ställa upp följde alla så klart med.

Dagarna bjöd på fantastiskt väder, med kalla nätter, soliga dagar och härligt före.

Den första dagen av tre var det Corinne som fick vara med och det gjorde hon med bravur. Detta var den varmaste av dagarna och framåt eftermiddagen blev snön ganska tung, men Corinne jobbade på fint, hittade fågel, reste friskt och stannade direkt.

Det blev ett 2:a pris i elit.

Nästa dag var det Merels tur att starta och hon jobbade på bra, som den energiska hund hon är. Tyvärr fick hon ingen fågel i sina släpp, men god kritik och en trevlig dag.

Klimpfjäll bjuder på underbar natur och storslagna vyer. När väder, vind och före är precis rätt blir det dessutom extra bra.

Dag tre var framförallt matte lite mör, men det visade sig bli ännu en fantastisk dag. Corinne stod på tur och vilken energi hon visade sig ha. Särskilt som snön denna gång verkligen bar. Det gick undan och med en alldeles särskilt intensitet. Till slut blev det en fågeltagning där Corinne stod först och partnern strax därpå gick in i samstånd. De fick resa tillsammans, fågeln gick upp och ... båda hundarna stannade tvärt. Det finns annat att nämna under en mycket intensiv dag, men framför allt glädjande är att Corinne har både jaktlust och en synnerligen stor vilja att jobba tillsammans och vara till lags.

Vilket på söndagen gav henne en 8:a på fjäll! 

Stolta och glada laddar vi nu inför lite mer vårliga aktiviteter som utställningen i Lidköping nästa helg. Därefter bär det av till Nederlänerna för att hämta och vara med vårt efterlängtade nytillskott Belle!

Antal kommentarer: 1

2017-05-03 09:41:08 - Nina, Ninagjelsneshaug@gmail.com

Gratulerer med flott resultat på fjellprov
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)