Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Fjällträning i grupp

2016-08-22

I helgen ordnade vi fjällträning för valpköpare och vänner. Det blev tre givande dagar med varierande fågeltillgång och väder. Både gott om fågel och lite, sol, regn och mittemellan. Väldigt trevligt hade vi och särskilt roligt var det att se hur alla hundar utvecklades under dagarna.

Renslingans Cleo var på plats med husse Johan och Erik.

Det var första gången Cleo var i fjällen, men hon sprang som vanligt på bra. En fröjd att se hur hon snabbt lärde sig att söka av marken effektivt. Och fågel fann hon så klart!

Viggo (Renslingans Barry), tre år, var också på fjällträning för första gången tillsammans med husse Kjell-Ove och matte Lotta. Även han fattade snabbt galoppen och arbetade på bra.

Silva (Renslingans Caprice) var också på plats. Som vanligt med mycket spring i benen, samtidigt som hon håller god kontakt. Tar för sig av marken, men kommer regelbundet tillbaka till matte Evis och stämmer av.

Marley (Renslingans Cornelis) imponerade med sitt fina sök. Även han systematisk och effektiv. Här syns han med matte Nina och äldre drenten Wesley som också var med.

Mellan släppen blev det många sköna stunder i fin fjällmiljö. Fikapauser, bad i fjällsjöar, apportövningar och gott sällskap ...

Corinne var också med, men fastnade inte riktigt på bild. Som vanligt hade hon fart och fläkt och god intensitet. Som uppfödare var det extra roligt att se hur lika hon och hennes kullsyskon är rent jaktmässigt. Det är uppenbart att mamma Merels och pappa Timcos goda jaktliga egenskaper förts vidare till dem!

Antal kommentarer: 1

2016-08-22 15:08:23 - NINA, ninagjelsneshaug@gmail.com

Tusen takk for organisering av fjelltrening, treningsterreng og deilig middag. Super helg med masse gode opplevelser, lærerikt med pluss og minus. Fantastisk å se hvordan alle hundene utviklet seg og fikk fin erfaring og fremgang på fjell. BONUS med masse/passe ryper. Mine 2 hunder er kjempefornøyde og det er jeg også!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)