Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Eftersöksprov

2012-07-29

Årets första eftersöksprov var i Ånimskog och gick både mycket bra och mindre bra. Ilse började med att sätta en klockren tia på släpspåret där hon gjorde allt precis rätt. Därefter följde en lång väntan på vattenprovet. Under tiden började det regna alltmer och när det blev dags visade det sig att provet skulle göras från klippor - vilket vi inte alls har tränat på - och att klipporna dessutom var glashala på grund av allt regn. Det slutade med att matte stod och balanserade på sluttande klippor med akut risk för att halka och gjorde allting fel. Ilse kände naturligtvis av detta, men gjorde ändå så gott hon kunde och vi slutade på en sjua - inget vi är direkt stolta över.

Här syns domare Pernilla Ryberg planera provdagen tillsammans med Stabyhounklubbens jaktansvarige Roger Johansson. Totalt var det sex hundar och fyra olika raser - Staby, Drent, Bracco och Weimaraner. Vi var heller inte ensamma om att ha haft problem med omständigheterna kring vattenprovet. Endast tre hundar av sex blev godkända och ingen kammade hem full pott. I slutändan blev vi det ekipage som fick högst poäng och fick åka hem med en pokal och en säck hundfoder - trots att vi inte var nöjda med resultatet  och kommer att göra om samma sak om tio dagar igen. Så kan det vara ibland, omständigheter och väder går inte att råda över.  Vi hoppas att det går bättre nästa gång.

Lilla Merel var också med och började dagen med att röja runt rejät med sin nya Field Spaniel kompis, fem månader gammal. Fielden doppade sig mellan varven i diket bredvid och sedan var det full rulle runt bilar och folk. Till slut var båda lika trötta och smutsiga och sov gott i var sin bil under de följande timmarna av prov. Det är härligt med alla dessa fina hundmöten och att vara ute och jobba med så mycket bra folk.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)