Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Åter Funäsdalen

2018-08-27

Den 15 augusti flyttade Eva och Elmer till Nederländerna. Vi åkte med dem till Malmö där Evas husse Henk väntade.

Det blev ett kärt återseende för Eva som bildat starka band med husse när de tidigare var på besök. Hon hoppade genast upp i hans knä.

Hemma i Nederländerna väntade Elmers husse Gerrit och de fann snabbt varandra. Både Eva och Elmer har nu funnit sig tillrätta i sin nya miljö där träning och förberedelser inför jakten redan är i full gång.

Kvar i Stockholm gjorde Belle två fina viltspårsprov i öppen klass och kan nu titulera sig Svensk Viltspårschampion, SE VCH!

Därefter bar det av till Funäsdalen igen, där Elliot som nu är ensam valp i flocken, får springa i skogen tillsammans med matte i stället för med syskonen. Lite ovant i början, men nu går det hur bra som helst.

För de stora hundarna började hårdträningen inför årets jakt. Både i skog ...

... och på fjäll.

Det gäller att både vara i fysisk och mental form. Orket ska finnas och lydnade vara på plats, då blir jakten det nöje som det ska vara. I år finns det gott om ripa i marken och Corinne, som var första hunden ut på premiären, levererade som den fantastiska jakthund hon är. Stånd, resning, stopp och skott - det är så man vill att det ska vara!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)