Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Rapport från ripjakten

2015-09-22

Lite dåliga har vi varit med uppdateringarna här på bloggen, men så har det också varit väldigt mycket som hänt på sistone. Ripjakten drog som sagt igång i slutet av augusti och under första veckan flyttade vi ut på fjället med packning, hundar och allt som hör jakten till. Tack och lov att det finns helikopter!

Tält och förnödenheter flögs in. Skönt att kunna känna sig bekväm, särskilt som ett rejält regnväder därefter drog in.

Det var en vacker plats att bo på, både för oss och för hundarna.

Området vi jagade på var ganska stenigt och bitvis svårgånget, men vi hittade hyfsat gott om ripa  - och vyerna var, som ni kan se, fantastiska!

Stenarna bjöd på oanade utmaningar - som här, när ripan sköts över ett bälte av sten och föll på andra sidan. För Merel gällde det att balansera väl när hon apporterade - och framför allt: att inte tappa fågeln så att den föll i de djupa hålen mellan stenarna. Som ni ser fixade hon det galant!

Inte bara jakten innebar utmaningar. Lyckliga drentar om morgonen i ett tält kan också vara en glad pärs!

All mark var tack och lov inte full med sten och hundarna hade ett antal fina fågeltagningar på öppet och lättgånget fjäll.

Härligt tycker vi att kunna fälla fågel över duktiga hundar när de gör rätt. Efter mycket träning är det belöning både för människa och hund!

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)