Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Vinterfjälltur med fågel

2014-12-22

Idag tog vi oss upp ovan trädgränsen, långt bortom spårade leder. På väg upp genom skog och myr var snön djup och lös, jobbigt för både hundar och matte, men oj så härligt bara man inte har alltför bråttom.

Väl uppe på fjället var det betydligt mer lättgånget, eftersom vinden där blåser undan den värsta snön. Hundarna visade upp ett fortsatt bra sök, trots nästan två timmars spring på vägen upp.

Snart stod Ilse stramt, Merel kom upp bakom och stelnade till. Härligt att se att hon sekunderar så fint. Matte närmade sig på skidor och då lyfte ripkullen. Fåglarna är som sagt väldigt lätta så här års. Båda hundarna var lugna och fick självklart massor med beröm.

Tre timmars spring med en liten paus, ändå var hundarna lika glada!

På vägen ner lättade molnen och solen tittade fram.

Efter ännu en hittad ripkull blev det full fart igen.

Ilse var i toppform efter skendräktighet och allmän hängighet. Hon sprang nästan mer och med större vidd än Merel och det vill inte säga lite det.

Här tar Merel igen sig en stund i solen och det kan behövas efter en hel dags spring i djup snö. Nu vilar de framför brasan med ömma tassar och värkande ben. Med den lycka och glädje de uppvisade under dagen var det helt klart mödan värt!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)