Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Merel löper!

2015-01-24

Ja, så har hon då börjat löpa, vår älskad jaktprinsessa. Snart blir det dags att sätta oss i bilen och köra hela vägen ner till Nederländerna för parning. Förhoppningsvis blir det därefter en fin kull med busiga drentvalpar lagom till våren! Här kommer lite bilder på Merel under åren:

Nio veckor gammal kom hon hem till oss i Funäsdalen efter att hon flugit hela vägen från Nederländerna med matte.

Vid tolv veckors ålder började vi träna henne på fågel och märkte genast att intresse och anlag fanns där till max.

Tretton veckor gammal simmade hon för första gången när hon helt självmant sprang ut i vattnet efter fågeln när vi tränade vattenapportering med Ilse.

På fältproven gick det undan, från unghundsklass till öppenklass och sedan elit. Två år och sex månader gammal blev hon första drent att bli svensk jaktchampion!

Framförallt är hon en härlig och duktig kamrat på jakten. På förra rippremiären var hon ute som ensam hund i tio dagar och levererade fantastiskt bra. Men visst var hon trött därefter. En veckas vila blev det, sedan var hon igång som vanligt.

I november blev hon även viltspårschampion. Det betyder att hon numera kan titulera sig trippelchampion: i jakt, viltspår och utställning.

Men framför allt är hon en härlig, energisk och glad hund som älskar att göra saker tillsammans. En kär familjemedlem helt enkelt. Vår prinsessa Merel, tänk att hon kanske snart får barn!

 

Antal kommentarer: 1

2015-01-26 14:39:24 - Peter Doderer

Fantastisch!! Na lang wachten eindelijk het is zover. Hoop voor jullie dat het allemaal succesvol verloopt. Goede reis.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)