Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Stora Stockholm - Funäsdalen nästa!

2014-12-16

När vi ändå är i Stockholm är det synd att missa Stockholms hundmässa. Detta år var det 5 deltagande drentar. På de flesta andra utställningar i Sverige (förutom drentklubbens egen) blir det sällan mer än en eller två. Alltså bäst att passa på om man vill se och träffa andra drentar i en ring.

Denna gång ställde vi bara Merel. Ilse fick vara monterhund när SKF informerade om klubbens raser. Domare Svend Lövenkjaer tog god tid på sig med varje hund och var noga med att hälsa på både hund och ägare. Här kollar han Merels tänder.

Därefter skulle även domaraspiranten känna igenom varje hund. När det blir så är det bra om man tränat sin hund på att bli hanterad av okända. Även om domare och elev har god hand med hundar kan det bli lite väl mycket för den hund som inte är van. Skönt då att känna att tidig utställningsvana gett resultat. Merel står snällt still, även om man kan tycka att hon ser lite uttråkad ut.

Sedan springer man både runt ringen och i diagonal för att visa domare och aspirant vilka fina rörelser man har.

Och står fint och visar upp sig bredvid de övriga i samma klass. Denna gång blev Merel andra bästa tik (Exc. med ck) med R-CACIB och utmärkt utlåtande. Det löd: Bra typ. Korrekta proportioner. Bra huvud. Bra uttryck. Lagom lång hals. Mycket bra förbröst och lång bröstkorg. Stark överlinje och mycket bra benstomme. Bra vinklad. Rör sig med bra påskjut. Härliga färger. Bra päls. Med det kan man inte vara annat än nöjd!

Idag fick både Ilse och Merel följa med matte och julhandla. Det är härligt att ha hundar som är lugna var de än är - bara de får vara med. Dessutom har staden börjat anpassa sig efter hundägandet, numera finns det mängder av affärer, gallerior och varuhus där hunden får följa med. Nu är vi redo och laddade inför julen. Lite nervöst är det att Merel kan börja löpa när som helst, för då bär det av ner till Nederländerna för parning. Det vill vi helst göra efter helgerna, men det blir ju som det blir ... Nu är det Funäsdalen nästa! Vi längtar så vi spricker efter lite kyla och snö!

Antal kommentarer: 1

2014-12-16 21:21:37

WoW!! Dina hundar ser mycket lugnare ut än när jag gjorde en blixtvistit på samma ställe...Puh - inget för mig...Duktiga hundar!!!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)