Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Kennelträff på Älviksholm

2015-11-09

I helgen hade vi på Renslingan en mycket trevlig och givande träningsträff på Älviksholms gård i Värmland hos Pernilla och Rolf Ryberg. Väder och vind var med oss, och fåglarna likaså, men bäst av allt var att träffa alla fina hundar med hussar och mattar och få ett tillfälle att träna ihop.

Valparna ur C-kullen var på dagen 7 månader gamla och det var härligt att se hur de tog för sig av marken. Det är fart och fläkt och de flesta vet redan att det är fågel de är ute efter när de jagar. Här syns Cleo, hon har både driv och ett vinnande steg.

Den första dagen ville några av unghundarna hellre leka med varandra, men snart hade de, efter fågelkontakt, insett att jaga var mycket mer intressant. Här syns Chester springa efter Silva. På söndagen hade båda haft flera fina fågelsituationer.

Corinne har, liksom några av de andra, mest varit på fjäll och i skog. Då är denna slags träning guld värd.

Det var fina varierande marker under bra ledning från Rolf. Han gav varje ekipage mycket stöd och tid. Här med Evis och Silva (Renslingans Caprice).

Fina Celeste var med för första gången på Renslinganträning tillsammans med matte Wilma och husse Frans och imponerade med både fart och viltintresse.

Renslingans äldsta valp Arko från Ilses första kull var också med. Snygg, snabb och duktig och garanterat "leksäker" om man släppte de yngre på samma gång.

Mycket träning blev det men också mycket tid till samvaro för både hundar och folk. Här Nina med sin Marley (Renslingans Cornelis) i famn.

Marley var en rackare på att apportera, vilket i stort sett alla var. I två omgångar tränades kastapport med fågel och med skott.

Trots ett par förares ängslan inför apportering med vilt utförde alla hundarna näst intill perfekta apporter. Bättre slänga sig in i det och testa, tyckte Rolf.


Flera var med "full pott", dvs, maxpoäng om det hade varit på prov.

Det var som sagt en fantastiskt trevlig helg med mycket lärorik träning, god gemenskap, bra marker och duktiga instruktörer. Stort tack för detta till Pernilla och Rolf. Men framför allt vill vi tacka er valpköpare för att ni engagerar er och lägger ner så mycket tid på era hundar. För oss som uppfödare är det otrolig värdefullt. Vi ser med spänning fram emot att följa era duktiga hundar under lång tid framöver!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)