Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Fjällträning och prov

2014-09-09

Vilken härlig fjällträning vi hade, i drentklubbens regi! Varmt för hundarna, tyvärr, men åh så behagligt för oss. Deltagarna var drentar, weimaraner och breton, samt instruktörernas supersnabba och duktiga vorsteh.

Ilses son Bowie var med tillsammans med husse Tom. Bowie utvecklades fantastiskt under dagarna, från att inte riktigt ha vetat vad han gjorde där, till att verkligen vara ute i ett effektivt och målinriktat sök. Det som var bra var att de unga hundarna fick gå med bakom när de erfarna stod för fågel, och därmed träna på att sekundera och därefter respektera fågel.

Fina Wesley från Norge var också med, tillsammans med matte Nina, och visade även han upp ett fint sök och stor lust för fågel. På fredagen hittade han en kull där han tre gånger på rad skötte sina fågeltagningar. Enligt instruktören (som är domare) hade han den dagen absolut fått pris i ÖKL om det varit prov.

Båda dagarna var varma och svettiga både för människa och hund och det blev en hel del fikapauser i solen. Fantastiska vyer dessutom, och onödigt mycket ren som rörde sig runtomkring!

Ilse och Merel fick ta det lite lugnt under träningen, även om båda var med. Merel var fortfarande medtagen efter jakten och Ilse hade nyss löpt.

Här en bild på Merel när hon står för en fin kull.

På provet helgen efter var det ganska ont om fågel och fortfarande lika varmt. Både Ilse och Merel sökte fint första dagen och fick massor med beröm. Domare Lasse Karlsson sa att de gick för första pris, men de fick tyvärr aldrig någon fågel. Andra dagen hittade Ilse en  kull som hon skötte perfekt, söket var dock inte lika intensivt och hon hamnade på ett 2:a pris i EKL. Inte fy skam - hon är därmed den första drenten någonsin att gå till pris på fjäll! Apporten var dessutom med beröm godkänd (betyg 10). Om bara fler kunde träna sina hundar att apportera så, sa Lasse!

 

Antal kommentarer: 1

2014-11-13 13:17:50 - Nina, nina-g-h@online.no

Flott blogg :)
Tusen takk for oppmuntring og sterkt bidrag til at vi dro på fjelltrening og fjellprov i Härjedalen. Det var veldig hyggelig hos dere, supre dager i fantastisk natur og masse trivelige mennesker :-) Wesley og jeg er helt nybegynnere på føring av hund på prov så dette var spennende for oss begge - vi lærte mye om føring av hund i fjellet (Wesley har blitt jaktet mye med og finner alltid masse fugl). Veldig lærerikt å være med, se andre ekvipasjer og høre dommerens vurderinger :D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)