Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Ilse och Merel på viltspårsprov

2014-06-09

Idag var vi i Lohärad hos viltspårsdomare Leif Henriksson och gick viltspårsprov i högsommarvärmen. Merel var som vanligt spårnoga, men mitt i spåret fick hon vittring på vilt som hon markerade för att sedan hitta alldeles färsk älgspillning. Hon återgick till spåret, men fick sedan upp vittring igen, gjorde en liten avstickare - och där var de, en ko med kalv. En stunds total fokus, men när matte gav henne kommando återgick hon till uppgiften och klarade därefter hela spåret fint. Resultat: 1:a pris i ÖKL. Tack och lov. Vi är så stolta!

Även "gamla" Ilse fick starta på prov idag, då i anlagsklass, vilket hon klarade galant. Hon var spårnoga och fokuserad och väldigt stolt när hon hittade "sin" klöv. Domare Leif tyckte att vi skulle starta även "gammelhunden" i öppen klass snart, men vi får se hur det blir med det. Vi är väldigt nöjda med att visa att hon har anlagen i sig, även om vi inte har tränat henne på detta, utan helt varit inriktade på att träna henne till fågeljakt.

Merel, däremot, tänker vi snart starta i öppen klass igen. Det är en fröjd att se henne arbeta. Såg precis på SKKs hemsida att Drenten blev godkänd att kunna bli SE VCH först 2010. Tänk, bara under 2013 blev 3 svenska drentar viltspårschampion!

Antal kommentarer: 1

2014-06-09 20:54:05 - Lotta

Grattis till så duktiga hundar!!

Merel är väl mallen till uttrycket "brain and beauty"
(flower) Lotta & hundarna
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)