Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Äntligen tillbaka!

2012-01-20

Efter dagar av grått och ruggigt stockholmsslask är vi äntligen tillbaka i Funäsdalen där allt är luddigt och mjukt och vitt. Termometern står på femton minusgrader och det spås att den ska fortsätta ned.

På väg från Stockholm stannade vi hos Amir på Långtora fasaneri utanför Enköping och övade några timmar fält. "Mycket jaktlust i den här damen", konstaterade Amir och tyckte att Ilse hade fina möjligheter att klara nästa säsongs jaktprov, "bara hon får öva på massor med fågel." Problemet, som han ser det, med att bara träna på fjäll är att man enbart har de vilda fåglarna att tillgå, och det blir sällan tillräckligt. Alltså har vi bestämt oss för mer regelrätt fältträning på Långtora under nästa sommar och tidig höst.

Jag önskar att det blivit några bilder därifrån (vi var så upptagna av träningen att jag helt glömde bort det). Särskilt ett foto hade jag velat ha: när Ilse hade gått in i en dunge för att söka av och kom ut igen med en fasan i munnen. Utan ett enda kommando bar hon fram den till mig, satte sig och lät mig ta den. Fågeln var fortfarande varm och hade tydliga rovfågelsskador på hals och bröst. Ilse måste ha skrämt undan höken som just tagit den, innan hon apporterade fasanen till mig - helt spontant! Ibland blir mattehjärtat varmt av stolthet.

Nu är vi alltså tillbaka i den vackra vita vintern och går här i väntans tider inför nästa löp. Ilse visar tecken på att det snart borde vara dags - men som med så mycket annat i naturen kan man aldrig riktigt veta. Drenthe nästa, säger jag bara!

 

Antal kommentarer: 1

2012-01-21 18:45:02 - Evis Persson

Vilken fin dag ni verkar ha haft på Långtora och med positiva tongångar kring Ilses framtida jaktträning! Lycka till med resa och parning när än det nu blir. Jag hoppas kunna kika in kring Kristi Himmelfärds helgen då jag och min kusin är i Funäs.
Ha en bra vinter säsong!
Evis
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)