Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Träningsdagar och ett starkt andra pris

2012-11-14

De senaste dagarna har vi deltagit på en mycket givande kurs på Gotland anordnad av Markus, Sigrid och Joe från Weimaranerklubben. Den största behållningen - förutom att det var oerhört trevligt och kul - var möjligheten för oss som annars inte har så stor tillgång på rena fält att träna hundarna mer intensivt på reviering och sök. Att dessutom få tips och råd och kommentarer från duktiga instruktörer, plus att träna på vild fältfågel, var ett extra plus.

Ilse fick vara med och träna den första dagen och lite på morgonen därefter, sedan fick hon en välbehövlig vila i en och en halv dag.

Istället blev det lilla Merels tur att träna mer intensivt. Och som hon sprang! Visst hände det att hon började leka med parkamraten ibland, men för det mesta var hon helt fokuserad på att söka av marken, särskilt efter att hon stött upp tre rapphönor - då förstod hon precis vad det gick ut på.

Jättebra träning för en unghund i hennes ålder. Inte bara för att väcka jaktlusten, men även för att träna in följsamhet och dirigering. Bara att gå med en hel dag tillsammans med de äldre hundarna, stå och vänta och titta på är värdefull träning.

Sedan blev det äntligen Ilses tur igen när det anordnades särskilt fältprov. För första gången samarbetade vorstehklubben med SKF för ett gemensamt prov. Fem ollika raser startade. Jättebra initiativ som fungerade fantastiskt bra. Vi hoppas på mer sådant i framtiden. Ilse gjorde bra ifrån sig ännu en gång, trots sviktande fågeltillgång, och tog hem ett starkt andra pris med perfekt fågeltagning, goda omdömen på vidd, fart och reviering och en bra apport. Nu har hon ett sista prov kvar, sedan är det slut på denna säsong.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)