Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

På resande fot

2014-10-01

Vi är just nu på resande fot. Här följer en sammanfattning av vad vi har haft för oss sedan avresan den 19 september. Först var det drentklubbens första ordinarie fältprov den 21 september hos Pernilla och Rolf i Värmland. Där fick Ilse ett, tycker vi välförtjänt, 1:a pris i EKL. Nu hoppas vi på ännu ett för att hon ska bli första drenten att bli svensk jaktchampion!

Direkt efter fältprovet i Värmland bar det av ner till Nederländerna och Drenthe. Härligt att åter se våra hundar sitt ursprungslandskap!

Två fältprov arrangerade av den nederländska drentklubben har vi deltagit vid. Tyvärr var det dåligt med fågel och även om hundarna sprang på bra - Merel var en av de fyra bästa hundarna som fick extra tid - blev det inte fågel för någon av dem. Endast en hund - en Heidewachtel - gick till pris under dagarna.

De flesta fält i Nederländerna är väldigt annorlunda än vad vi är vana vid i mellersta Sverige (och upp i norr!). Andra grödor, underlag och lukter. Båda hundarna sprang på bra i de höga och besvärliga sockerbetorna. Särskilt Merel hade fin fart. Det krävs mycket energi och lust när något är så nytt och tungt.

Vi fick se flera fina uppvisningar av drentar som vuxit upp med dessa underlag. Härliga hundar att titta på! Massor med energi och viltfinnarlust!

Därefter var vi på internationell utställning i Maastricht för den drentkunnige domaren Wim Wellens. Merel fick fina omdömen, excellent och 1:a placering i championklass,tik. Roligt också att se alla de tjugo andra drentarna som ställdes ut. Nu på lördag blir det utställning i Zwolle där hela 31 drentar deltar. Jättekul och spännande tycker vi!

 

Just nu är vi i Zeeland i sydvästra Nederländerna. Där finns härliga stränder för hundarna att springa på och massor med goda musslor och "haring" (lättsaltad sill) för husse och matte att gotta sig i. Kan behövas inför det sista fältprovet här i Nederländerna i morgon. På lördag blir det sedan utställningen innan det bär av norröver igen. Fortsättning och mer detaljerad rapportering om tex. fältprov och utställning följer. Tills dess en sista bild.

Ilse står för trut (utanför bild till höger).

Antal kommentarer: 1

2014-11-13 12:57:25 - Nina , nina-g-h@online.no

Nok noen fantastiske prestasjoner:)
Så utrolig trivelig å lese i bloggen om opplevelser, resultater og se flotte bilder - gratulerer !
:D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)