Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

8 av valparna ses i Sälen!

2015-08-11

Vi har inte hunnit med att uppdatera allt som hänt på sistone och börjar därför med drentklubbens stora årliga träff i Sälen för ett par veckor sedan. Där hade vi som uppfödare den stora lyckan att hela åtta av valparna ur den senaste kullen kunde vara med, plus tre ur de tidigare. Oerhört trevligt, men också nyttigt för oss alla att utbyta erfarenheter om hur det går med våra söta små. Dessutom hade  den inbjudna nederländska exteriördomaren Diana Striegel möjlighet att  lägga av extra tid för att titta på kullen och ge var och en ett skriftligt omdöme. Man försöker undvika att bli tjatig, sa hon, men det går inte att säga något annat om dem än att de alla är "very promising".

Härligt också att valparna kunde delta på de olika träningspassen efter deras förmåga. Till exempel fick de ett helt eget pass i vattenvana, simning och vattenapportering lett av duktiga Pernilla Ryberg. Här syns Silva simmande in med fågeln tillsammans med matte Evis.

Chester kommer upp ur vattnet med sin fågel.

Karamell visar stolt upp sitt byte.

Marley är lika stolt han!

Det blev mycket tid till miljöträning och socialisering. Här syns Conrad med sin "storedrent" Sammie under en paus i träningen.

Den årlliga Sälenveckan innehåller massor med trevliga aktiviteter och samvaro för hela familjen, både tvåbenta och fyrbenta. Här ser vi hela familjen "Cleo", det vill säga Johan, Erik, Åsa med lilldrenten Cleo (dock utan store"syster" Lovis som låg och vilade på annat håll just då).

Fina Chandra anslöt sig till gänget efter halva veckan.

Och Corinne har vi så klart minst bilder på från veckan i Sälen, blir lätt så när man har fullt upp.

Vi på Renslingans uppskattar verkligen att ha denna tidiga och täta kontakt. Inget går upp mot att dela erfarenheter, stötta varandra och träna tillsammans kontinuerligt. Fortsättning följer nu här på bloggen om vad som hänt de senaste veckorna.

Antal kommentarer: 1

2015-08-26 13:58:07 - Nina, ninagjelsneshaug@gmail.com

Fine bilder fra Sälen! Ett veldig vellykket Sälen treff og veldig hyggelig å se igjen så mange av valpene (heart) og gøy å se at de er ganske like i beteende og utseende.
"Lille" Marley har rukket å bli 16 kg tung allerede :-) Han og Wesley sender hilsen til søster Corinne, mamma Merel og "tante" Ilse
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)