Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Merel på vinterfjällprov

2014-04-07

Så var det då premiär för vinterfjällprov för Merel, och vilken premiär det var i Lofsdalen! Fantastiska vidder, snö som bar, soligt vårvinterväder och - åtminstone andra dagen - fullt med fågel.

Vinterfjällprov är något av det mest ansträngande inom jakthundsbiten, både för förare och hund, därför blev det inga bilder på Merel "in action", däremot på marken som skulle jagas av.

Provet hölls i Bretonklubbens regi och som vanligt deltog många entusiastiska och trevliga förare med sina duktiga fjällhundar. Merel och matte hade inte hunnit träna vinterfjällsjakt i år, så första dagen blev ren träning för att komma igång.

Andra dagen, däremot, när det fanns fågel i varannat släpp ... oj oj oj. Då var Merel så taggad att det inte spelade någon roll om trampdynor skalades blodiga av skaren eller eftermiddagssnön var tung. Fågel hade hon, men tyvärr ingen jaktbar situation.

Med oss hade vi drentintresserade Evis som var nyfiken på att se en drent på vinterfjäll och lära sig mer om prov.

På söndag eftermiddag passade Merel på att vila så snart chans gavs. Hon var med hela dagen tills provet var slut och därefter var det 45 minuters språngmarsch i spåret ned till byn. På kvällen var det inte bara matte som var slut. Men ... vi hade väldigt kul!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)