Renslingans Kennel

Drentsche Patrijshond

 

RENSLINGANS BLOGG

Högfjällsprov i Norge

2016-04-25

När vi inte hade möjlighet att vara med på vinterfjällproven i Sverige fick vi frågan av Nina Haug med Marley (Renslingans Cornelis) om vi inte ville vara med på det gigantiska Rolf Sevendals Minneløp i Norge. Under tre dagar var det cirka 600 starter med över 10 partier per dag. 

Det var extra trevligt att kunna starta alla dagarna tillsammans med Nina och Marley. Det var långa ansträngande dagar för en ung hund som Marley, men han är en tapper energisk pojk som snabbt lär sig och visade stora framsteg under de dagar vi var där. Glädjande att se en sådan fin kontakt mellan förare och hund, där Nina med små medel styrde Marley i rätt riktning när han till exempel fick för sig att leka med sin partner. 

Merel sprang på bra, och även om det är tufft att bedömas efter samma mall som pointrar och settrar (vilket man gör på alla prov i Norge) fick hon fin kritik av domarna. Dag två, som denna bild är från, gjorde hon extra bra ifrån sig och domaren (en pointerman) kallade henne en trevlig bekantskap med fin jaktlust. I Norge läggs stor vikt vid sök, fart, vidd och stil och på lördagen fick hon 60 minuters släpptid och sprang för ett pris i AK (ÖKL). Tyvärr var det ont om fågel och hon fick aldrig visa hur bra hon kan hantera riporna, men vi är väldigt nöjda ändå, med fina siffror och domarens kritik: "I motvind og variert biotop jakter Merel godt. Revierer fornuftigt i god fart og stil."

Under dagarna var vädret varierat, med allt från snöstorm, kuling, hagel till strålande sol. Fantastiskt vackra fjäll var det oavsett väder, och nog fick vi en hel del varma vårvintersolstunder ändå.

Eftersom Corinne löpte var det endast Merel som fick starta i Norge denna gång, men upplevelsen var positiv (trots att normännen ihärdar med att dra alla raser över en "pointerkam"). Vi tycker att det är viktigt att visa våra duktiga hundar även där och då detta var en alltigenom trevlig erfarenhet kommer vi säkert att göra det igen!

Antal kommentarer: 1

2016-04-27 07:57:39

Herlig innsats tusen takk for hyggelig selskap gjennom 3 prøve dager. Vi deltar vel neste år også
Kanskje enda fler fra Renslingans som blir med?
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)